La Guàrdia Civil va posar en llibertat, després de prendre'ls declaració, el director i el conserge de l'Institut d'Educació Secundària (IES) serra de Guadarrama, a la localitat madrilenya de Soto del Real, detinguts la setmana passada per instal·lar una càmera de vigilància en un els banys del centre.

Fonts de la investigació han informat a Efe que tant el director com el conserge es troben en llibertat, tot i que les indagacions al voltant del cas no s'han tancat encara ja que els agents volen determinar quin era l'objectiu de la col·locació d'una microcàmera de vigilància en un dels lavabos dels alumnes de quart d'ESO.

Els arrestos, han precisat les fonts, es van practicar la setmana passada després que la mare d'un alumne denunciés davant la Guàrdia Civil les seves sospites. Va ser llavors quan els agents van registrar les instal·lacions de l'institut i van descobrir en un dels lavabos per als alumnes de quart d'ESO una microcàmera de videovigilància oculta en el sistema de detecció de fums.

Al despatx del director, la Guàrdia Civil va trobar un equip gravador operatiu connectat a la càmera instal·lada al bany, així com quatre memòries USB amb diferents capacitats d'emmagatzematge. A més d'aquests dispositius, els agents van confiscar un disc dur intern de l'ordinador del despatx del director i d'un altre disc dur extern.

Tant el director com el tècnic conserge del centre van ser detinguts en aquell moment com a presumptes responsables d'un delicte contra la intimitat. El Jutjat d'Instrucció número 2 de Colmenar Viejo instrueix la investigació, en tant que la Conselleria d'Educació de la Comunitat de Madrid ha obert "un expedient d'informació reservada a través de la Inspecció Educativa".