Els estudiants de batxillerat catalans comencen la selectivitat el 12 de juny. Una setmana abans ha arribat el torn dels alumnes de les Balears i València, que des d'aquest dimarts i fins divendres s'examinen en les proves d'accés a la universitat.

Consulta aquí tota la informació sobre la selectivitat a Catalunya.

La selectivitat al País València

Més de 20.500 estudiants valencians han iniciat el 5 de juny les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). La majoria, nascuts l'any 2000, procedeixen de Batxillerat (19.510), encara que també hi ha de Formació Professional (1.108). Es tracta de la selectivitat més nombrosa de l'última dècada i la novetat principal és que les proves comencen amb l'examen d'Història d'Espanya.

En el primer examen els estudiants han hagut de triar entre una opció del segle XIX o una altra del XX. En el primer cas, havien de demostrar els seus coneixements sobre la primera guerra carlina i explicar termes com 'carlins' i 'isabelins', a més d'exposar quines conseqüències va tenir aquesta confrontació. En la segona opció, l'alumnat ha hagut d'explicar quin significat tenien les paraules "autarquia" i "racionament" al franquisme. Per a això, han pogut ajudar-se de fragments de dos textos. Un d'ells són unes declaracions de Franco a la revista francesa 'Candide'. L'altre és el fragment d'un text del professor britànic Walter Starkie, en el qual el director de l'Institut Britànic a Madrid narrant el patiment i la misèria de moltes famílies.

La selectivitat a les illes Balears

La Selectivitat a Balears s'ha estrenat amb l'examen de Llengua Castellana i Literatura, on els estudiants han tingut l'opció de triar entre comentar un text d'Ángela Figuera Aymerich, poeta de la postguerra, i un article sobre les empreses digitals de la periodista de el País Isabel Valdés.

Un total de 4.111 estudiants participen en les Proves de Batxillerat d'Accés a la Universitat. Per illes, s'han matriculat 3.219 alumnes a Mallorca (2.279 a Palma, 466 a Inca i 474 a Manacor), 403 a Menorca, 447 a Eivissa i nou a Formentera.