La secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha alertat aquest diumenge que el Govern anunciat per Quim Torra "és difícil que sigui viable jurídicament", "políticament és un afront" i des del punt de vista de la igualtat és una ostentació de "masclisme sense comptar amb els dones". Calvo ha mostrat el suport del seu partit al govern espanyol i al seu president, Mariano Rajoy, en la resposta a l'executiu de Torra en "la defensa de la democràcia i de l'estat constitucional del país". "No esperem res de Torra, és un perfil xenòfob, ultranacionalista, fonamentalista i antidemòcrata", ha assenyalat Calvo.

Calvo ha titllat "la proposta de Govern del president Torra com una veritable i greu provocació". Segons la representant del PSOE, Torra "vol convertir la política de Catalunya en un joc irresponsable i immadur on sembla que el que menys li importa és Catalunya". Ha criticat que "el duo Puigdemont i Torra s'ha convertit en un veritable malson i un calvari pels interessos de Catalunya".

Ha recalcat que "com a socialistes" defensaran la Constitució i donaran suport al govern espanyol "en una reformulació necessària i una resposta" davant aquest govern que "jurídicament és difícil que sigui viable", ja que "aquests són els precedents jurídics que tenim a les sentències del mateix TC".

En aquest context, Calvo no ha fet referència explícita a la notícia que Rajoy ha pactat amb Ciutadans i PSOE mantenir el 155 mentre estudia la "viabilitat" del nou Govern. Només ha ressaltat que "és evident que Sánchez i Rajoy trobaran la resposta que necessita un capítol més de la defensa de la democràcia i de l'estat constitucional del país".

"No esperem res de Torra, és un perfil xenòfob, ultranacionalista, fonamentalista i antidemòcrata dits i expressats per ell mateix i no hi cap cap perdó perquè el pensament s'expressa perquè es té", ha indicat.