El Govern ha comunicat al secretari del Govern de la Generalitat que pot publicar el decret amb la nova estructura del Govern de Quim Torra però no el decret en el qual es nomenen els seus consellers per incloure dos presos i dos fugits de la Justícia.

En una carta remesa al secretari del Govern, l'Executiu explica que el decret 1/2018 de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya no planteja problemes de viabilitat i pot publicar-se.

No obstant això, indica que "es procedirà a analitzar la viabilitat" de publicar el decret 2/2018 pel qual es nomenen el vicepresident del Govern català i els consellers de la Generalitat, atès que el decret contempla el nomenament com a consellers de Jordi Turull i Josep Rull, que estan a la presó, i Antoni Comín i Lluis Puig, a Bèlgica.

Finalment, recorda que la publicació d'aquest acord "requereix l'autorització per part del Govern de la Nació, sense la qual l'acte o disposició mancaria de validesa i efectes".