El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha afirmat avui que l'Executiu reprendrà "automàticament" el diàleg amb la Generalitat quan s'investeixi un nou president, "sigui qui sigui".

En una entrevista en RAC1, Millo ha explicat que la formació d'un nou Govern a Catalunya suposarà la fi de l'aplicació de l'article 155 i que per tant el diàleg es reprendrà, tant de la seva banda com per la del president de l'Executiu, Mariano Rajoy.

La investidura de l'actual candidat de Junts per Catalunya a la presidència, Quim Torra, està pendent del que digui avui la CUP, que ha de decidir si facilita el seu nomenament o vota en contra en la segona i definitiva votació, prevista per a aquest dilluns.

Millo considera que "és molt difícil preveure el que farà la CUP" i que per tant qualsevol escenari està obert. No descartaria, fins i tot, que la CUP impedís la investidura i ERC i Junts per Catalunya presentessin un nou candidat a la investidura per evitar noves eleccions.

"Si finalment la CUP decideix que Torra no pot ser president, quedaria un marge de vuit dies fins al 22 de maig per investir un president", ha recordat Millo, que no descarta que l'expresident Carles Puigdemont "es tregui de la barretina un altre candidat", segons un comunicat de l'emissora.

En el seu discurs d'investidura d'ahir, Quim Torra va elevar el to en la defensa d'una "república catalana" per intentar seduir la CUP, encara que no va aconseguir, com ja es preveia, la majoria absoluta necessària en primera votació, pel que haurà d'esperar al segon intent de dilluns.

Millo ha expressat la seva "preocupació" pel discurs pronunciat per Torra, ja que no veu en el candidat "voluntat de recosir la situació ni de buscar fórmules d'anar a millor".

"Si algú pensa que mantenir la divisió entre catalans pot construir alguna cosa sòlida és evident que s'equivoca", ha advertit el delegat del Govern.