Un total de 10.469 persones han participat en la fase de votació popular de la iniciativa organitzada per la Direcció General de Política Lingüística a les xarxes social per trobar les 10 paraules més boniques del català. Xiuxiuejar, aixopluc, caliu, tendresa, llibertat, moixaina, amanyagar, enraonar, ginesta i atzavara, han estat les paraules escollides d´entre 25 finalistes, que havien estat les paraules proposades més cops pels usuaris durant la primera fase del concurs. La iniciativa s´ha emmarcat en els actes de commemoració de l´Any Pompeu Fabra.

En la primera fase del concurs, duta a terme des del 26 d´abril fins al 3 de maig, es van rebre 179 propostes de 131 usuaris. Per fer una proposta calia piular a Twitter la paraula o paraules preferides amb l´etiqueta #RepteFabra3. Entre els participants d´aquesta fase s´han sortejat 10 bitllets per a dues persones a la ruta Pompeu Fabra.

Les 10 paraules més votades aniran ara al Pavelló de les llengües (Talepaviljoen). Aquest espai és l´eix central del projecte Terra de Llengües (Lân fan taal ), una iniciativa de l´ONG d´Afûk en el marc de la Capital Europea de la Cultura 2018 que se celebra a la ciutat neerlandesa de Ljouwert. A l'interior d'aquest edifici hi ha una representació de la llengua i la cultura de les petites comunitats lingüístiques europees. A l´exterior, el Jardí de les Llengües és on s´exposen les 10 paraules més boniques d´idiomes diversos.