El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, rebutjarà ser cap de llista del partit alemany de centre DZP (Deutsche ZentrumsPartei) a les pròximes eleccions europees si se li ofereix de forma "oficial". Així ho ha comunicat la formació indepenedentista després que el secretari general d'aquest partit alemany -que actualment no té representants ni a l'Eurocambra ni al Bundestag-, Christian Otte, hagués confirmat a l'agència de notícies DPA que s'havia fet l'oferta.

"El president no ha parlat amb aquest partit ni amb cap altre sobre la seva participació en les eleccions europees", han assegurat des de JxCat matisant que es tracta d'una iniciativa d'aquesta formació alemanya sense notificació prèvia. De totes maneres, ja han avançat que "en cas que s'ofereixi oficialment el president la desestimarà". Segons han argumentat, la prioritat de Puigdemont no són les eleccions europees, que se celebraran la primavera del 2019, "sinó la recuperació de les institucions catalanes i la consecució de la llibertat de Catalunya".

Precisament aquest dissabte el líder de JxCat ha convocat els diputats del grup parlamentari a una reunió a Alemanya. La trobada arriba després que el Parlament hagi validat al ple la investidura a distància amb els vots de JxCat, ERC i la CUP.