La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha publicat una resolució per la qual mestres de Primària podran accedir de forma "excepcional" a impartir matèries els dos primers cursos d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) el proper curs.

A la resolució, publicada aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i recollida per Europa Press, la Generalitat assenyala que podran impartir Matemàtiques, Llengua Castellana i Llengua Catalana "davant la insuficiència de professorat funcionari de carrera, en pràctiques i interí" a Secundària.

La Generalitat ha assenyalat que, per aquesta raó, ha previst "amb caràcter excepcional" que mestres puguin impartir classe en una d'aquestes tres especialitats docents a instituts si tenen reconeguda l'habilitació per impartir-les, una mesura que ha estat criticada pel sindicat de professors de Secundària Aspepc·Sps.

Prèviament, la direcció del centre ha d'haver definit el lloc a la plantilla docent de l'institut com a lloc del cos de mestres, corresponent als dos primers cursos de l'ESO.

Aquests llocs de treball ordinaris a instituts reservats a funcionaris del cos de mestres podran ser proveïts el proper curs per mestres, malgrat no haver estat destinats a instituts durant el curs actual 2017-2018.

Els mestres que en el curs 2017-2018 ja han exercit a instituts en llocs de treball de qualsevol especialitat podran continuar sent destinats a llocs de treball reservats a mestres per la fase d'elecció o per qualsevol de les diferents fases de proposta de les direccions.

ASPEPC·SPS: "ERROR DE PLANIFICACIÓ"

El sindicat de professors de Secundària Aspepc·Sps ha criticat la mesura implantada per la Conselleria d'Ensenyament, i ha retret el seu "error de planificació".

Fonts d'Aspepc·Sps han assegurat a Europa Press que la decisió d'Ensenyament crea un problema a interins de Secundària, i han considerat que pot ser "il·legal", per la qual cosa no han descartat impugnar-l