Junts per Catalunya (JxCat) ha demanat avui la "dimissió immediata" del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, per l'actuació policial realitzada ahir a la final de la Copa del Rei de futbol i que va comportar que a molts aficionats els fossin requisades samarretes grogues.

Segons indica un comunicat de JxCat, "el comportament de la policia espanyola ahir, al principi i durant el partit de la final de la Copa del Rei, és inacceptable en una democràcia" i afegeix que la confiscació de peces de roba groga, xiulets i altres béns personals "no tenia cap justificació en matèria de seguretat i, en canvi, va ser una vulneració escandalosa de la llibertat d'expressió".

JxCat considera, en aquest sentit, que "el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha de presentar la dimissió immediata per haver convertit el Cos Nacional de Policia (CNP) en una autèntica policia política al servei del PP i de la monarquia, i en contra del poble de Catalunya".

Per a la formació independentista majoritària actualment, "aquest comportament és insòlit en l'Europa democràtica i només és equiparable amb els règims totalitaris".

JxCat expressa, en tot cas, el seu suport "a tots els aficionats del Barça, siguin o no catalans, davant les intimidacions i abusos que van patir, i esperem que aquests fets no tornin a passar".