En Comú Podem (ECP) ha anunciat avui que demanarà la compareixença al Congrés dels Diputats del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, perquè expliqui l'actuació policial a la final de la Copa del Rei de futbol, en confiscar samarretes grogues a alguns aficionats.

Segons indica la diputada i portaveu Lucía Martín en un comunicat d'En Comú Podem, "la paranoia del Govern" l'ha portat "a perseguir un color" i a "emetre missatges amenaçadors" des del perfil a Twitter del Ministeri de l'Interior.

Considera, també, que imatges com les que van poder ser vistes ahir, amb motiu de la final de la Copa del Rei disputada a l'estadi Wanda Metropolitano de Madrid entre els equips del FC Barcelona i el Sevilla FC, "perjudiquen greument la imatge del país".

"Quin missatge transmetem a la resta d'Europa requisant samarretes pel seu color? Què serà el següent?", es pregunta Lucía Martín, que també es refereix al tuit publicat divendres passat en el compte oficial del ministeri de l'Interior, en què es recordava el que es considera delicte de terrorisme en el Codi Penal.

"És intolerable -afirma la portaveu d'ECP- que el Ministeri de l'Interior es dediqui a emetre missatges amenaçadors", perquè "utilitzar les institucions públiques per fer això només contribueix a degradar-les".

Segons Martín, "estem dirigits per un Govern al qual la seva paranoia el porta a perseguir un color", motiu pel qual demana la compareixença del ministre "perquè expliqui què entén el Govern del PP per democràcia".

Afegeix, en aquest sentit, que "ja no es tracta de defensar una idea, es tracta d'evitar que el seu sense sentit es porti per davant els drets i llibertats més bàsiques".

En Comú Podem, a més de demanar la compareixença del ministre Zoido, registrarà "una bateria de preguntes dirigides al Govern per aclarir els fets relacionats amb la final de la Copa del Rei".