El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va enviar una carta a UGT en la qual sol·licita la seva baixa com a afiliat d'aquest sindicat per donar suport als imputats per delictes «tan greus com rebel·lió, sedició o malversació», en al·lusió als independentistes catalans processats. A la carta, Rivera explica que es va afiliar a UGT quan va començar a treballar als serveis jurídics de La Caixa perquè va entendre que aquest sindicat podia defensar els seus drets com a treballador, i quan va deixar aquest lloc no es va donar de baixa per entendre que les organitzacions sindicals han de «tenir un paper de representativitat rellevant» a la societat.

«Lamentablement», apunta, ha vist com el sindicat «s'ha anat polititzant» els últims anys, «desviant-se de les funcions que li atribueix la nostra Constitució». I lamenta que aquest desviament de les seves funcions hagi arribat «fins al punt» que UGT «ha decidit donar suport als imputats per delictes tan greus com rebel·lió, sedició i malversació de fons públics en l'intent de cop separatista de la passada tardor a Catalunya».

«Com que estic en desacord amb el qüestionament que fa la seva organització del nostre sistema judicial i el suport a aquells que pretenen enfonsar els nostres valors constitucionals, els sol·licito la baixa com a afiliat de la seva entitat», conclou el líder de Ciutadans a la seva carta.

La UGT va afirmar que respecta la decisió del líder de Ciutadans: «És una decisió personal», van respondre. Tot i això, fonts d'UGT van explicar que enviaran una carta a Rivera perquè «reconsideri la seva postura», tal com fan amb tots els afiliats que es donen de baixa. El sindicat va admetre que han patit «algunes» baixes «gens significatives» per la participació de la UGT en la manifestació del passat diumenge.