El portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol, va assegurar ahir que no s'han plantejat un «quart nom» per a la presidència de la Generalitat després de la impossibilitat d'investir a cap dels seus candidats previs: Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull.

Pujol va fer aquestes declaracions després d'una reunió del grup parlamentari de JxCat a Berlín amb l'expresident català Puigdemont, que resideix a la capital alemanya des de principi de mes a l'espera que la justícia d'aquest país decideixi sobre la petició d'extradició cursada per Espanya.

«Avui no s'ha posat un altre nom sobre la taula», va assegurar Pujol, que va afirmar que Puigdemont compta amb la «legitimitat absoluta» dels resultats electorals de desembre i que la formació aspira a trobar el «mecanisme» que permeti que l'expresident torni a ser investit.

«Això no és un programa de televisió, això no és Operación Triunfo. Som una formació política», va assenyalat Pujol en ser interrogat sobre la possibilitat de plantejar un altre candidat a la presidència de la Generalitat o que canviés l'ordre del rànquing.

A més, va dir que la seva formació explorarà totes les opcions polítiques i legals però no «esgotar els temps» fins al 22 de maig, dia en el qual conclouen els dos mesos per formar govern que van començar a comptar amb la primera investidura fallida.

«Arribarem a temps per tenir un president i un govern», va destacar el portaveu adjunt, descartant que la formació es guiï pel calendari. Pujol va recalcarque veu les eleccions «molt lluny» i que JxCat té la «voluntat» de formar govern: «No volem esgotar tots els terminis, però sí que volem esgotar totes les opcions».

Aquesta posició contrata amb l'expressad per ERC fa dos dies quan la portaveu republicana Marta Vilalta va assegurar que els republicans volen una investidura «tan aviat com sigui possible» i avisen que «si pogués ser demà mateix» perquè «per Esquerra no quedarà».