El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va demanar «respecte» per l'entitat blaugrana, les institucions catalanes i el dret a decidir a 72 hores de la disputa de la final Copa del Rei, contra el Sevilla, al Wanda Metropolitano. «Demanem a tots els qui tinguin la responsabilitat o l'oportunitat de resoldre aquest conflicte, que ens tinguin respecte. Demanem respecte per les nostres institucions, per la llibertat d'expressió i pel dret a decidir dels pobles», va manifestar.

Bartomeu va aprofitar la presentació d'un llibre recopilatori d'articles de Manuel Vázquez Montalban sobre el Barça, per pronunciar el seu discurs més polític i compromès des que dirigeix l'entitat blaugrana. «Demanem respecte per la voluntat de les persones, per les seves llibertats i pels seus drets civils», va continuar dirigint-se a l'audiència que s'havia reunit a l'Auditori 1899 del Camp Nou

El màxim mandatari del club català va seguir demanant «respecte», aquesta vegada «per al significat de la paraula 'justícia'», una justícia que, segons va dir, «permeti acabar amb la insòlita situació de presó preventiva que pateixen, no només els polítics, sinó també persones com l'expresident Sandro Rosell, que ja fa gairebé un any que està en presó preventiva», que considera «desproporcionada».

El Barça, al costat de la majoria Finalment, Josep Maria Bartomeu va demanar «respecte» pel Barça. «Que ningú s'aprofiti dels nostres colors, ni del nostre escut, perquè ens pertanyen a tots», va assenyalar el dirigent, que va voler deixar clar que l'entitat blaugrana sempre estarà «al costat del que pensi la majoria del poble de Catalunya».