El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, es reunirà avui i demà a Ginebra amb membres de Nacions Unides (ONU) amb l'objectiu de «defensar els drets polítics de tots els diputats i denunciar les ingerències il·legítimes de l'Estat al Parlament».

El Parlament justifica el viatge de Torrent amb el fet que el Tribunal Suprem «va impedir al diputat Jordi Sànchez sotmetre's al debat d'investidura, contravenint la resolució del Comitè de Drets Humans de l'ONU que instava l'Estat a garantir els seus drets polítics».

El màxim representant de la Cambra catalana havia demanat una reunió amb representants de l'Oficina de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, però davant l'absència aquesta setmana dels seus màxims responsables, s'estava avaluant com i amb qui configurar una eventual trobada.

Fonts d'aquest òrgan van confirmar la sol·licitud de Torrent, però van aclarir que ni l'alt comissionat, Zeid Ra'ad al-Hussein, ni el seu «número dos", Kate Gilmore, es troben aquesta setmana a Ginebra, per la qual cosa s'estava estudiant quin funcionari podria rebre'l.

Endavant la llei per Puigdemont

La reforma de la llei de la presidència de la Generalitat i del Govern, impulsada per JxCat per possibilitar una eventual investidura de Carles Puigdemont, va superar ahir un nou tràmit, a l'espera que aquest grup parlamentari plantegi demà a Berlín un pla per a la formació de govern. La Mesa del Parlament, amb majoria independentista, va rebutjat la petició del PPC de reconsiderar l'admissió a tràmit de les esmenes presentades per JxCat a la seva pròpia proposta de reforma, que es tramita per lectura única.

En la seva reunió , la Mesa també va acordar enviar al Consell de Garanties Estatutàries les peticions de Ciutadans i PSC-Units perquè dictamini si la reforma que permetria Puigdemont ser investit a distància com a president de la Generalitat s'adequa a l'Estatut i a la Constitució.