L'Espai Democràcia i Convivència, que agrupa sindicats i entitats veïnals i socials, ha convocat per al diumenge 15 d'abril una manifestació en defensa dels drets i les llibertats per reivindicar la democràcia i reclamar la llibertat dels polítics independentistes en presó preventiva.

Aquesta mobilització coincideix amb els sis mesos de l'empresonament preventiu de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, investigats per un delicte de sedició per les concentracions del 20 i 21 de setembre de 2017 davant de la seu de la Conselleria d'Economia, quan eren els líders d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana.

Horari i recorregut de la manifestació

La manifestació del diumenge 15 d'abril començarà a les 12:30 h a la plaça d'Espanya de Barcelona i recorrerà l'avinguda Paral·lel fins els Jardins de les Tres Xemeneies.

Es preveu una gran assistència ja que, a dia d'avui, hi ha prop de 550 autocars confirmats que arribaran d'arreu de Catalunya

Expressar el malestar per la situació a Catalunya i Espanya

Aquest dimecres, els convocants han fet una crida mobilitzar-se massivament diumenge com un primer pas per demostrar el malestar per la situació actual que es viu a Catalunya.

Asseguren que el motiu de fons de la convocatòria va més enllà de les conseqüències judicials del procés, i les entitats parlen de la "persecució a la dissidència" que es viu a l´Estat, de la judicialització de les protestes o de la "situació insostenible" en el "retrocés dels drets civils".

A més, els sindicats veuen la necessitat d´acabar convocant una vaga general per motius laborals i la resta d´entitats ja tenen la mirada posada en una possible "aturada de país" si no arriba una "solució política" al conflicte.