Tres dels cinc Mossos d'Esquadra per als quals la fiscal demana fins a set anys de presó van admetre ahir que van donar cops a manifestants després de les protestes pel desallotjament de Can Vies de Barcelona, encara que han al·legat que van actuar en defensa pròpia perquè prèviament els havien propinat puntades de peu i cops de puny.

En la secció segona de l'Audiència de Barcelona va començar ahir el judici als cinc mossos, per als quals la Fiscalia demana fins a set anys de presó i l'acusació particular fins a tretze i mig pels delictes de lesions i contra la integritat moral per copejar tres persones que estaven en una zona sense incidents, una vegada finalitzats els disturbis pel desallotjament del centre okupa de Can Vies, al maig del 2014.

Davant el tribunal, tres dels agents acusats han admès haver fet servir les seves defenses per copejar persones que, segons han afirmat, prèviament els havien agredit, i un d'ells ha precisat que va copejar a l'esquena una persona per «dispersar» el portal en el qual es trobaven i fer-la sortir al carrer.

Vídeo gravat

Els cinc agents acusats es van reconèixer com els policies que apareixen en un vídeo gravat per un equip de televisió, convertit en prova clau per a l'acusació, en què es veu el final de l'agressió comesa suposadament pels policies.

Les tres víctimes de la suposada agressió policial van testificar ahir davant el tribunal que es van refugiar en un portal al costat de la plaça de Sants, en una zona tranquil·la, on esperaven que la policia se n'anés per tornar a casa seva, i van negar haver copejat els policies.