Els Mossos d'Esquadra han resolt un assassinat comès l'any 2000 a Montgat en què va morir un home per múltiples ferides d'arma blanca i l'autor del qual, que podria tenir motivacions homòfobes, va ser detingut al setembre del 2017 a Colòmbia, on està a la presó per ser extradit.

Els fets van ocórrer l'any 2000, quan es va trobar el cadàver d'un home de nacionalitat equatoriana, que cuidava d'un home gran incapacitat i que en el moment del crim es trobava temporalment en una residència d'avis. A més, l'autor dels fets havia deixat una flor a l'orella de la víctima i havia fet inscripcions amb sang a la paret que resaven «Hitler tenia raó» i «KKK».

Segons han confirmat els Mossos, l'autor dels fets, que és de nacionalitat colombiana, va estar un any a l'Exèrcit espanyol i, arran de les seves indagacions, han constatat que es tracta d'una persona amb «ideologia nazi». El detingut tenia tres antecedents penals a Espanya per agressió sexual i violència masclista, i els seus delictes es caracteritzaven perquè usava una gravadora de veu quan delinquia.