El president del PPC, Xavier García Albiol, ha celebrat aquest matí l'operació que està duent a terme la Guàrdia Civil en contra dels CDR. "Molt gratificant saber que la Guàrdia Civil està procedint a detenir els responsables dels Comitès de Defensa de la república", ha afirmat a través del seu compte de Twitter.

Arrimadas veu «normal» la detenció

La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, ha assegurat que és "normal" que s'hagi produït la detenció d'una persona que ha participat a les mobilitzacions dels Comitès de Defensa de la República (CDR) perquè "utilitzen per la violència". En declaracions a Onda Cero, Arrimadas ha qualificat aquests comitès de "comandos" i ha dit que es dediquen "a fer atacs en seus, tallar carreteres, cremar mobiliari urbà, enfrontar-se a la policia i amenaçar". La líder de la formació taronja a Catalunya ha assegurat que aquests fets "s'han d'investigar" perquè són "intolerables en democràcia".

La diputada ha aprofitat també per criticar que les formacions independentistes "no condemnen la violència" d'aquests comitès que "quan necessiten la violència la fan servir". Arrimadas ha demanat que "no es normalitzi" aquest tipus d'actuacions i per això ha assegurat que li sembla "bé" que s'investiguin els fets, que ha assegurat que membres del seu partit han patit en persona.

D'altra banda, i seguint la línia ja expressada pel president del seu partit, la presidenta del grup parlamentari de Cs ha instat a fer una reflexió sobre la cooperació judicial a Europa després de la decisió de la justícia alemanya sobre Carles Puigdemont. Expressant el respecte per la decisió judicial, Arrimadas ha assegurat que aquesta ha entrat a valorar el fons d'una qüestió que fa sis mesos que s'investiga a l'Estat i ha afegit que això no és el que pertoca en el mecanisme d'euroordre. "Molts ciutadans veuen que un fugat de la justícia es pot beneficiar de la possible descoordinació o diferència de criteri judicial", ha manifestat.

De moment l'operatiu policial ha suposat la detenció d'una dona a Viladecans com a "coordinadora" dels CDR pels delictes de terrorisme i rebel·lió. Fonts de l'institut armat han confirmat que la detinguda serà lliurada directament davant el jutjat de l'Audiència Nacional i, per tant, se la traslladarà directament a Madrid.

L'operació és fruit d'una denúncia de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, que la setmana passada ja va avisar que actuaria "amb contundència" contra les activitats d'aquests grups a qui ja deia que se'ls podia atribuir delictes de rebel·lió, malversació i d'altres contra l'ordre públic".