La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha rebutjat avui els arguments que ha esgrimit el president del Parlament, Roger Torrent, sobre la resolució del Comitè de Drets Humans de l'ONU respecte a Jordi Sánchez, el ple d'investidura ha estat convocat per a aquest divendres.

El Comitè de Drets Humans, format per 18 membres, encara no s'ha pronunciat sobre la denúncia presentada pels lletrats de Sànchez, però dos d'ells van signar un escrit en el qual es deia a Espanya a adoptar "les mesures necessàries per garantir" que pugui "exercir els seus drets polítics en compliment de l'article 25 del Pacte" Internacional de drets Civils i polítics (1976).

A més de convocar el ple d'investidura, Torrent ha enviat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena la resolució del Comitè de Drets Humans de l'ONU del passat 23 de març.

En aquest escrit dirigit al Suprem, Torrent assenyala que "la concessió de les mesures cautelars per part del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides implica una obligació de resultat a tots els poders de l'Estat i exigeix ??que s'habilitin els mecanismes necessaris perquè el diputat Jordi Sànchez pugui sotmetre al debat d'investidura ".

En un apunt al seu compte de Twitter, Arrimadas ha replicat a Torrent que el Comitè de Drets Humans de l'ONU "no dicta sentències ni mesures cautelars": "No és un tribunal", ha subratllat la també portaveu nacional de Ciutadans.

A més, Arrimadas assenyala que el Comitè de Drets Humans de l'ONU "no s'ha pronunciat sobre el fons de la qüestió de Sànchez" ni sobre la seva investidura.

"Deixin de mentir i tornin al seny, si és que poden", ha reclamat Arrimadas a les formacions independentistes a través de les xarxes socials.