El número dos de JxCat, Jordi Sànchez, ha assegurat que els catalans "abominen la violència" i que creuen en el diàleg. "Com ha dit el president Carles Puigdemont, s'acosta l'hora de la negociació. D'igual a igual. Hora de formar govern, i que Madrid es mentalitzi que hauran de seure-hi", ha precisat en una piulada a la xarxa social Twitter. Precisament aquest dissabte el president del Parlament, Roger Torrent, ha de confirmar si torna a proposar l´exlíder de l´ANC com a candidat a presidir la Generalitat.

Cuixart: "S'albira un judici que hem de saber aprofitar com a palanca democràtica de denúncia política"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pronostica que serà jutjat "a curt termini" i fa una crida a aprofitar aquest fet "com a palanca democràtica de denúncia política dins l'Estat, a Europa i el món sencer". En un article que publica aquest diumenge el diari 'Ara', Cuixart es mostra confiat que si se segueix aquesta estratègia "el camí estarà ple d'oportunitats" i que la República Catalana es pot convertir en "una realitat inevitable".

Així mateix, Cuixart assegura que "la justícia europea està desemmascarant el règim judicial, polític i mediàtic" que titlla l'independentisme de "violent", i que aquest "règim del silenci es va esquerdant".

Des de la presó de Soto del Real, Cuixart també diu que viu "un moment complaent" i que la reclusió "s'està convertint en un acte de tendresa cap a la humanitat", i des de la humanitat cap a ell mateix.