El Gremi del Motor ha mostrat avui el seu suport a la restricció de la circulació de motos sense distintiu en episodis de contaminació a Barcelona a partir de desembre del 2018. El Gremi del Motor ha assegurat que «comparteix la sensibilitat del consistori per la qualitat de l'aire» i que «valora positivament la mesura», ja que focalitza l'«impacte en les unitats en circulació més ineficients per antiguitat i motorització».

L'Ajuntament de Barcelona restringirà la circulació a les motocicletes i als ciclomotors més contaminants dins de la Zona de Baixes Emissions Rondes durant els episodis de contaminació ambiental per diòxid de nitrogen (NO2) a partir del pròxim mes de desembre. Les restriccions s'aplicaran els dies feiners de set del matí a vuit del vespre.

L'anunci coincideix amb la distribució per part de la DGT de les etiquetes que identifiquen aquests vehicles amb el distintiu ambiental. Amb aquesta mesura, el govern municipal incorpora les motocicletes i els ciclomotors més contaminants als vehicles objecte de restriccions en casos d'episodi, i fa un pas més en la protecció de la qualitat de l'aire que es respira a la ciutat en el marc de la lluita contra la contaminació.