L'Audiència de Barcelona ha arxivat la causa oberta contra una tertuliana que va ser denunciada per la Generalitat, durant l'etapa que era president Carles Puigdemont, després de dir a la ràdio que en el Govern hi havia «delinqüents» per la suposada corrupció de CDC.

En una sentència, la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona estima el recurs de la tertuliana, Gemma Galdón, i revoca la decisió del jutge d'instrucció número 19 de Barcelona d'admetre a tràmit la querella interposada per la Generalitat, que acusava l'analista política d'un delicte de calúmnies, penat amb fins a dos anys de presó. Segons el tribunal, les intervencions de Galdón es van produir en el marc d'una tertúlia radiofònica sobre actualitat política, on té cabuda la «improvisació» i fins i tot la «lleugeresa», en la que va efectuar una «censura implacable» a la «corrupció generalitzada al més alt nivell», que és un dels aspectes que «més profundament afecta la sensibilitat social», per això la sala entén que no va cometre delicte.

En una tertúlia radiofònica del passat 18 de maig en el programa líder dels matins a Catalunya, Galdón va assegurar: «ens governen delinqüents, tenim delinqüents al Palau de la Generalitat» i, després que altres tertulians li advertissin que podria ser denunciada, es va reafirmar: «per poder estar corromput com ho està Convergència requereixen una sèrie de complicitats brutal». Galdón va denunciar ahir que el Govern es querellés en contra seu per «intimidar» les persones que denuncien públicament la corrupció.