La Mesa del Parlament ha acceptat aquest dimarts la delegació de vot del cap de files de JxCat, Carles Puigdemont, per als plens de la cambra. La majoria independentista de JxCat i ERC a l’òrgan de govern del Parlament ha possibilitat que el tràmit s’hagi tirat endavant i que, a partir de la propera sessió plenària, el vot de Puigdemont el pugui fer efectiu la portaveu del seu grup, Elsa Artadi.

Des dels partits independentistes entenen que la detenció a Alemanya que manté Puigdemont a presó el té en una situació idèntica a la que tenen els polítics presos a Madrid, com Oriol Junqueras o Jordi Sánchez, que sí tenen reconeguda i acceptada la delegació del seu vot.

Des de Cs i PSC, però, no ho veuen igual i per això els seus representants a la Mesa han votat en contra de la decisió. Ells consideren que el TC s’hi va posicionar en contra de la delegació del vot quan es va intentar per a la seva sessió d’investidura interrompuda i, a més, que la seva situació actual a Alemanya no és la mateixa que la dels presos d’Estremera i Soto del Real.