La forta ventada, amb ratxes superiors als 140 km/h, va ocasionar nombrosos desperfectes ahir a diverses poblacions del Camp de Tarragona amb la caiguda d'arbres, tendals i parts d'algunes teulades.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya va rebre fins ahir a la tarda 1.040 trucades per 736 incidències relacionades amb el fort vent. La majoria d'incidències eren per caiguda d'uralites, cobertes, branques i arbres, obstacles en la calçada, tanques i tendals, cap d'elles greu.

Per comarques, la majoria de trucades tenien l'origen al Baix Camp (340), al Tarragonès (282) i al Barcelonès (97). Per municipis, el major nombre de trucades es van fer des de Reus, Tarragona, Barcelona i Cambrils.

D'aquestes, fins a mitja tarda, els Bombers de la Generalitat van atendre 530 avisos relacionats amb el vent. La zona més afectada continuava sent el Camp de Tarragona, especialment la comarca del Baix Camp, amb serveis destacats com la caiguda d'un arbre de grans dimensions a Salou que va afectar tres cotxes estacionats -sense deixar ferits-, un altre arbre tombat a tocar de l'hospital Sant Joan de Reus o el despreniment d'una placa de la teulada del CAP de Riudoms.

A causa del fort vent, el Servei Català de Trànsit va restringir al migdia la circulació de camions de més de 3.500 quilos que circulessin buits i autocaravanes a l'A-7 i l'N-340, entre les poblacions del Perelló i Tarragona.

També feia falta circular amb molta precaució a l'A-2 entre Soses i Esparreguera pel fort vent que bufava en aquest tram de l'autovia.

Prèviament, la circulació de trens a les línies de Rodalies R14 i R15 també va haver de ser interrompuda prop d'una hora entre Tarragona i Reus per la caiguda de part d'una teulada sobre la catenària.

A Barcelona, les fortes ratxes de vent van obligar a desallotjar i tancar el Park Güell com a mesura de precaució, segons va informar l'Ajuntament. Inicialment, s'havia clausurat parcialment només la part alta del Park Güell, però a partir de la 1 la Guàrdia Urbana va tancar tancar tot el recinte als visitants.

Més de 140 km/h

Les ratxes de mestral van superar àmpliament els 100 km/h al Camp de Tarragona i a l'Ebre i al migdia sobresortien registres com els 145 km/h de l'Hospitalet de l'Infant i la Riba, els 142 km/h de l'Albiol, els 124 km/h d'Almoster, 120 km/h a Valls, 118 km/h a Rojals, 111 km/h a Mont-roig del Camp o 108 km/h al Perelló, segons dades recollides de les estacions de Meteoclimatic i el Meteocat.