El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha advertit el president del Parlament, Roger Torrent, que està seguint "els passos" de la seva predecessora al càrrec, Carme Forcadell, i avisa que és un camí que "ja sap on porta". Millo ha afirmat que Torrent va començar "molt bé" però critica que ara, segons el seu punt de vista, utilitzi el càrrec per "fer proclames polítiques" i permetre que les institucions catalanes estiguin "segrestades pels independentistes radicals de la CUP i els CDR". En aquest sentit, el delegat ha assegurat que Torrent està propiciant "debats estèrils" al Parlament -com la resolució per garantir que Puigdemont, Sànchez i Turull puguin exercir els seus "drets polítics"- i, alhora, està alimentant "fronts comuns que fomenten la confrontació". Millo insta el president del Parlament a proposar un candidat a la presidència que "compleixi amb els requisits legals" perquè Catalunya tingui un Govern "efectiu i no simbòlic".

Enric Millo ha afirmat que no li correspon, com a delegat del govern espanyol, demanar la dimissió de Roger Torrent però sí que ha llançat una advertència clara. El delegat considera que el president del Parlament va començar "molt bé" amb un discurs integrador i de "retorn" a la legalitat però aquest camí s'ha anat torçant amb les seves últimes intervencions.

Segons Millo, Torrent està permetent que les institucions catalanes estiguin "segrestades pels independentistes radicals de la CUP i els CDR" i considera que ha de rectificar el rumb. El delegat ha subratllat que el president del Parlament està seguint "els passos" de la seva predecessora al càrrec, Carme Forcadell, i destaca que és un camí que "ja se sap on porta".

En relació al ple del Parlament d'aquest dimecres, Millo ha instat Torrent a deixar de banda "debats estèrils". El delegat considera que, encara que s'hagin aprovat resolucions instant a que es garanteixin els "drets polítics" de Carles Puigdemont, Jordi Sánchez i Jordi Turull, la realitat és que no es podrà investir cap president que "no compleixi amb els requisits legals".

"Darrerament el president del Parlament de Catalunya està ultrapassant les seves pròpies competències i ha donat l'esquena a més de la meitat dels catalans", ha exposat Millo que diu a Torrent que proposi ja un candidat a la presidència que pugui formar govern a Catalunya. "Catalunya necessita un govern efectiu, no simbòlic", ha opinat.

Millo sosté que el president del Parlament ha de deixar enrere "fronts comuns que només alimenten la confrontació" i obrir un diàleg per deixar d'obstaculitzar "la recuperació de la normalitat legal, constitucional i estatutària a Catalunya". "El Parlament de Catalunya no es pot dedicar a dir al poder judicial què ha de fer", ha afegit que conclou dient que "no es pot fer" una investidura contra la legalitat i allò que fixa la llei.

Actuació de la policia alemanya

Millo ha afirmat que l'operatiu que va acabar amb la detenció de Carles Puigdemont és de la policia alemanya per donar compliment a una ordre europea dictada pels tribunals espanyols. "Els mètodes que s'utilitzen per identificar i localitzar una persona forma part de la feina de seguretat nacional que fa cada país", ha dit.

Tampoc ha donat informació sobre cap investigació interna per part dels Mossos d'Esquadra per la presència de dos agents amb Puigdemont en el moment de la detenció. "No en conec els detalls però en tot cas correspon al cos definir si han complert amb les seves obligacions", ha conclòs.