L'organització juvenil Arran, vinculada a la CUP, ha fet una pintada davant la casa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a Das (Girona), en què l'acusen de "feixista", segons un comunicat d'aquest diumenge.

Han fet la pintada la matinada del dissabte al diumenge amb els lemes en català 'Llarena feixista! Ni a Das, ni enlloc', 'Els Països Catalans seran el vostre infern' i 'Llibertat Presos Polítics', i el comunicat afegeix: "Ho assenyalarem i respondrem la seva repressió tantes vegades com faci falta".

"Mentre Llarena és el responsable d'una de les pitjors ones repressives que ha sofert el poble català des de les Olimpíades de Barcelona 92, es creu que podrà venir a descansar" a Das, afegeix el comunicat.

Campanya per declarar-lo persona non grata al municipi

Un grup de veïns de Das (Cerdanya) que s'apleguen sota la plataforma Moviment a la Cerdanya ha engegat una campanya per recollir signatures i declarar persona non grata al municipi, el jutge Pablo Llarena, el qual, asseguren, està empadronat a Das.

Tal i com avança aquest diumenge al matí el mitjà digital El Món, la campanya contra la figura del magistrat instructor de la Causa especial del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, s'ha gestat a a través dels Comitès de Defensa de la República locals i la recollida de signatura es realitza a través de Change.org.

El text compartit a Change.org diu el següent: "Els sota signants, veïns de Das, Cerdanya, Catalunya i el Món, sol·licitem a la Casa del Comú de Das, i al Consell Comarcal de Cerdanya, declarin, persona non grata, al "veí" empadronat a Das, Cerdanya, al Sr. Pablo Llarena Conde. Per la "persecució judicial" de l'independentisme Català, empresonant polítics electes. La iniciativa ja ha recollit més de 20.000 signatures.