Cinc persones han perdut la vida en estavellar-se aquest diumenge un helicòpter a l'East River de Nova York, segons ha informat la cadena de notícies nord-americana ABC.

L'helicòpter, operat per la companyia Liberty Helicopters i que havia estat contractat per a una sessió de fotos durant la tarda de diumenge, ha acabat estavellant-se al riu novaiorquès amb sis persones a bord: cinc passatgers i el pilot.

Els bussejadors de rescat de la Policia de Nova York i del Departament de Bombers de la ciutat han aconseguit treure tres dels passatgers de l'helicòpter, que ha quedat totalment submergit.

Han estat traslladats immediatament als hospitals més propers amb pronòstic molt greu i han mort hores després, mentre eren tractats pels serveis d'Urgències.

Les autoritats han recuperat els cadàvers dels altres dos passatgers i el pilot ha estat l'únic supervivent, ja que ha aconseguit sortir de l'aparell pels seus propis mitjans.

D'acord amb l'Administració Federal d'Aviació, l'helicòpter era un Eurocopter AS350.

L'aeronau va començar a perdre altura sobre les 19.00 (hora local) mentre sobrevolava l'illa de Roosevelt, entre Manhattan i Queens.

Tot seguit, els serveis d'emergència van rebre una trucada alertant que l'helicòpter es trobava de cap per avall a l'aigua de l'East River.

L'incident, les causes del qual encara es desconeixen, ha estat capturat en vídeo per un vianant.

En l'enregistrament es pot veure perfectament com l'helicòpter perd altura i velocitat, fins que xoca lentament contra la superfície de l'aigua i queda totalment cap per avall al riu.