La informació comissada l'octubre per la Policia Nacional als Mossos d'Esquadra abans que la incineressin mostra que la policia autonòmica havia espiat la CUP i la seva organització juvenil Arran, com ho demostren els diferents informes que tenien sobre aquest partit. Fins i tot comptaven amb un Projecte d'Informació Operativa sobre Arran, que van anomenar Estella. Un dels informes, qualificat com a «secret», consta de dos folis i es refereix al militant de la CUP Josep Vilalta Vives, que és a més treballador del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). El contingut crida l'atenció perquè aquest espionatge reflecteix també que l'espiat estava passant informació a la CUP sobre indagacions que havia realitzat el Cesicat d'aquest mateix partit.

El dossier intervingut els Mossos reflecteix les dades personals de Vilalta, inclòs el seu número de telèfon, i precisa que ell «dóna suport a diverses causes relacionades amb el món antisistema, disposa de fotografies» in situ «de la Plaça de Catalunya de Barcelona durant els esdeveniments del 15 de maig de 2011 i va formar part d'una llista de persones que haurien viatjat a Bilbao, des de Barcelona, per participar en una manifestació de suport als «presos bascos», en referència als presos d'ETA però sense citar-los expressament .

L'informe reflecteix que Josep Vilalta és treballador del CTTI, un centre que els agents aclareixen que «col·labora amb el CESICAT» i que «tots dos participen en diversos projectes vinculats amb el Departament d'Interior». L'informe dels Mossos no es queda aquí, sinó que aclareix com es va anar transmetent aquesta informació entre persones de confiança vinculades a moviments antisistema i alternatius de Barcelona.

Dossiers sobre la CUP

A més d'aquest seguiment, els Mossos comptaven amb diversos dossiers sobre la CUP: sobre un manifest de la candidatura al Parlament Europeu «Els Pobles Decideixen» integrada per EH Bildu i el BNG entre d'altres i amb suport de la CUP; el Consell Polític Extraordinari de la CUP, entre altres. Al costat d'aquesta informació, la Policia Nacional va confiscar diversos informes sobre la branca juvenil de la CUP, Arran.

De fet, compten amb un Projecte d'Informació Operativa (PIO) que han anomenat «Stella», que té diverses fases i del que hi ha informes de diversos anys. Els agents de Policia Nacional també van trobar un correu electrònic aportant el cartell d'Arran assenyalant a polítics contraris al referèndum (PP-PSOE-Cs).

Entre l'abundant documentació intervinguda per la Policia Nacional també hi havia més de vuitanta informes sobre grups anarquistes, antisistema i del moviment ocupa. Entre ells, hi ha un informe sobre Rodrigo Andrés Lanza Huidobro, que està acusat de matar amb una barra de ferro un exlegionari i motorista a Saragossa, que exhibia uns tirants amb la bandera d'Espanya.