El líder de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, va criticar ahir al diputat de JxCat Carles Puigdemont per les seves declaracions en el sentit que unes noves eleccions a Catalunya «no serien una tragèdia».

«És molt greu seguir amb el 155, amb el país bloquejat i veient com a dirigents polítics que diuen que lluiten contra tot això els sembla bé seguir mantenint aquesta situació», va lamentar Domènech en declaracions als mitjans abans de l'acte de presentació de la seva candidatura a la Secretaria General de Podem Catalunya.

El dirigent dels comuns va recriminar als partits sobiranistes «no voler assumir la seva responsabilitat de fer un govern efectiu per a Catalunya i acabar amb el 155». A més, també va reiterar que el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Jordi Sànchez, no és un candidat efectiu encara que tingui el dret de presentar-se, i va considerar que «el més greu és que aquells que ho proposaven també ho sabien».

Domènech va assegurar que ara mateix no veu a prop unes noves eleccions, però va reiterar que «hi havia declaracions irresponsables per part d'alguns dirigents de l'independentisme».

«Es necessiten veritats d'una vegada. S'està jugant amb candidat rere candidat esperant a l'últim candidat. Cal que es presenti l'últim ja i que comencem a caminar», va demanar.

Construir un nou Podem

Domènech va assegurar que per a aquesta nova candidatura l'objectiu era crear un nou Podem Catalunya més arrelat i més obert a la societat catalana, i que es vinculi a les mobilitzacions socials que s'estan produint les últimes setmanes perquè «marquen el nou horitzó d'esperança del canvi».

«En aquest nou cicle hem de construir un nou Podem que ajudi a inaugurar un cicle en el qual les protestes tornin al carrer i puguem construir les grans alternatives al bloqueig que estem vivint», va asseverar el líder de Catalunya en Comú.