La defensa de Jordi Sànchez descarta per ara presentar la petició de mesures cautelars davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg.

En canvi, sí que presentarà un recurs d'apel·lació davant la Sala 2 del Tribunal Suprem per la decisió del jutge Pablo Llarena de denegar la llibertat provisional i el permís de sortida puntual. Cosa que ha comportat que no pogués ser present al ple d'investidura previst per aquest dilluns. Davant d'això, el president del Parlament, Roger Torrent, va decidir divendres desconvocar el ple.

El magistrat del TS va resoldre divendres les dues peticions de cop en una interlocutòria de 27 pàgines que va emetre després de rebre l'escrit de la Fiscalia, però sense esperar a rebre els de l'Advocat de l'Estat i VOX.

Va basar la seva decisió en el "risc de reiteració delictiva" pel fet que els delictes que està investigant "es van cometre -diu- mitjançant actuacions legislatives i executives clarament il·legals" que van "desatendre de manera flagrant els controls constitucionals, judicials i institucionals".