Els serveis policials francesos, en col·laboració amb el Servei d'Informació de la Guàrdia Civil i la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra, han procedit aquest dimarts a la detenció de tres persones per la seva suposada relació amb Driss Oukabir, actualment a la presó per la seva presumpta pertinença a la cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils (Tarragona) el passat mes d'agost.

Les detencions han estat practicades en els departaments occitans del Gard i Tarn, i els agents han realitzat diversos registres en domicilis francesos.

Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, una de les principals línies d'investigació que es va obrir, i que encara roman activa, va ser la d'esbrinar possibles connexions dels membres de la cèl·lula terrorista amb terceres persones que resideixin fora d'Espanya.

I en aquest àmbit l'estreta col·laboració de les autoritats franceses ha donat els seus fruits: aquesta col·laboració amb la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra està sent clau per al correcte aclariment dels possibles vincles que ha pogut mantenir aquesta cèl·lula terrorista a l'exterior.

Els investigadors esperen que d'aquesta actuació, i de les dades obtingudes en els registres, es puguin incorporar fets rellevants sobre la relació i possible connexió dels detinguts amb els terroristes participants en els atemptats d'agost passat.

Dades de l'element