Els bisbes de Catalunya van demanar una «reflexió serena» sobre els presos sobiranistes, i van fer una crida als parlamentaris perquè impulsin la formació d'un nou Govern de la Generalitat, en una carta d'ahiraprovada per unanimitat en una reunió de la Conferència Episcopal Tarragonina (CET) a Tiana (Barcelona), recollida per Europa Press.

Després de declarar-se amoïnats per la presó preventiva d'antics membres del Govern i dirigents d'organitzacions socials, i sense intenció d'entrar en debats jurídics, van cridar a fer aquesta reflexió, per propiciar un clima de diàleg que veuen necessari, i que «no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats».

Van fer referència a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre i a la gran participació dels electors: «És necessari que, amb voluntat de servei, els parlamentaris escollits impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d'un nou govern de la Generalitat».

Els líders religiosos van instar l'Executiu central que actuï «amb sentit de responsabilitat cap a tots els col·lectius del país, i especialment els més necessitats de superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social» que es viu.