L'empresari Jaume Roures, soci gestor de Mediapro, ha negat, en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', haver participat en cap comitè estratègic del procés independentista, com s'apunta als últims informes que la Guàrdia Civil ha enviat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. "Suposo que ara estem pagant les conseqüències del documental 'Les clavegueres d'Interior', ha considerat, en relació amb el fet que surti citat en aquests informes que incorporen converses intervingudes. "L'1 d'octubre les estructures d'estat dedicades a la repressió van quedar una mica en ridícul i ara busquen culpables per justificar la seva inoperància", ha reflexionat en veu alta. El soci gestor de Mediapro s'ha mostrat sorprès pel fet que un dels annexos de l'informe de la Guàrdia Civil parli del documental sobre l'1-O.

"Això és una mica una policia política", ha reflexionat Jaume Roures. "Què té a veure un documental sobre l'1-O perquè l'hagi de veure un jutge del Suprem", es pregunta. "No crec que li hagin enviat per mirar els fets perquè ells ja diuen que es van enaltir les persones que el van fer possible, es van difondre els missatges que van interessar a la causa independentista", ha subratllat. "Ningú ha fet un contra documental dient que eren la gent gran i els nens els que atacaven els policies", ha destacat davant d'aquestes acusacions.

Roures ha negat haver format part del comitè executiu del referèndum i ha assegurat que no coneix el 90% de la gent que surt citada en aquest informe. "M'involucren amb trucades amb gent que no conec i tampoc diuen res", ha criticat. "El que em sorprèn és que això se li pugui enviar a un jutge per procedir o per intentar provar no se sap què", ha reflexionat. "Fa riure una mica", ha dit tot subratllant que l'informe es basa en "deduccions" perquè "no hi ha arguments".

El soci gestor de Mediapro s'ha mostrat sorprès perquè se'l vinculi amb "l'avi" en algunes converses intervingudes per la Guàrdia Civil perquè tot i que podria tenir néts, no en té. A més, ha assegurat que "no ha parlat mai amb Oriol Soler" -considerat un dels ideòlegs del procés-, tot i que l'informe recull tres trucades d'ell en les quals es fan al·lusions directes o indirectes a Roures amb aquest sobrenom.

Roures s'ha mostrat "amoïnat" per un país on "s'incrimina gent sense cap mena de prova". "I la gent s'ho va empassant", ha criticat.