El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat aquest dijous als representants de Societat Civil Catalana -amb qui s’ha reunit dues hores a La Moncloa- que el Ministeri d’Educació estudia incloure una nova casella a la preinscripció escolar a Catalunya per permetre escollir si es vol escolaritzar els alumnes en castellà, segons fonts de l’entitat. L’executiu espanyol analitza si pot activar la casella en el marc de les noves mesures que implantarà aquests mesos de febrer i març en aplicació del 155 de la Constitució. El president de Societat Civil Catalana, Josep Rosiñol, ha afirmat que la casella “ja era una obligació de la Generalitat” anterior al 155, i per tant això “no hauria de ser notícia”, sinó “el que s’hauria de fer des de fa molts anys i no s’ha fet”.

Rosiñol ha aprofitat la roda de premsa que ha ofert a La Moncloa per anunciar una “gran manifestació” el 25 de febrer a Barcelona coincidint amb la concentració que ha convocat el moviment Tabarnia el mateix dia.

Segons Rosiñol, servirà per exigir que es constitueixi ja un Govern “per a tots els catalans”, “pensat per al bé comú” i dins del marc “de l’Estat de dret i la llei”.

Segons el president de l’entitat, el seu objectiu és que el 155 es deixi d’aplicar “tan aviat com sigui possible” i s’activi un executiu que actui “dins del marc de la legalitat”.

En aquest sentit, els membres de Societat Civil Catalana també han transmès a Rajoy l’angoixa pel fet que no hi hagi Govern a Catalunya i que mentrestant “anem caient en una crisi econòmica” que afecta “tots els catalans, independentistes o no”.

També han apuntat que estan pendents de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, que els ha d’agendar una reunió ja compromesa.