La defensa del líder d'ERC, Oriol Junqueras, va presentar ahir un recurs d'empara al Tribunal Constitucional (TC) que demana anul·lar les actuacions del Suprem (TS) que van decretar la seva presó provisional, i quedar en llibertat. En el recurs d'empara, la defensa del republicà demana que es tramiti el recurs «de forma urgent per evitar danys irreparables». Demana al TC reconèixer els seus drets fonamentals a la llibertat, a la llibertat ideològica, al jutge ordinari predeterminat per la llei, el dret a la defensa, a la presumpció d'innocència, a la legalitat, a la participació i representació polítiques, al jutge imparcial, a la tutela judicial efectiva i a un procés amb totes les garanties.

El lletrat adverteix que el recurs que presenta suposa «l'esgotament de la via interna que reclama la Carta Europea de Drets Humans per a l'accés a la jurisdicció del Tribunal Europeu de Drets Humans» d'Estrasburg, i es mostra confiat que el TC sabrà valorar-ho adequadament i revocarà les resolucions que mantenen a Junqueras a la presó.

Les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural van convocar per a demà una manifestació a Barcelona per reclamar la llibertat dels líders independentistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han informat les dues organitzacions aquest dimecres sengles apunts en els seus comp