Un total de 210 agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil que van estar desplaçats a Catalunya durant el desafiament independentista gaudiran d'un cap de setmana gratuït en establiments de la regió de Múrcia els propers 13 i 14 d'abril gràcies a la iniciativa d'Hostetur, Associació de empresaris d'Hostaleria i Allotjaments Turístics de la Costa Càlida, a la presidenta, María del Mar Martínez, va rebre ahir al matí a Cartagena el delegat del Govern, Francisco Bernabé.

«En nom del Govern d'Espanya he volgut transmetre el meu agraïment a la presidenta de Hostetur per aquesta mostra sincera de reconeixement a l'extraordinària tasca que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han desenvolupat a Catalunya durant el desafiament secessionista», va indicar el delegat , que va mostrar el seu desig que altres patronals de la resta d'Espanya seguissin aquest exemple. «Tant de bo s'hagués pogut realitzar aquesta invitació als milers d'agents que van estar destinats allà durant aquests dies, i tant de bo també que aquesta iniciativa d'Hostetur serveixi perquè altres patronals de la resta d'Espanya es llancin a fer alguna cosa semblant», va afegir Bernabé. María del Mar Martínez va explicar que els agents estaran distribuïts en hotels i apartaments de Mazarrón, San Pedro del Pinatar, La Manga, Águilas, Los Alcázares, Los Narejos i Cartagena. «A més de diferents activitats d'oci i culturals, farem aquest sopar de reconeixement al qual assistiran els 420 agents», van dir els responsables.

La resposta de l'expresident

El candidat i diputat de JxCat, Carles Puigdemont, va reaccionar a Twitter a la decisió de l'associació d'hotelers de Múrcia, Hostetur, de regalar estades vocacionals als agents de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil que van participar en l'operatiu de l'1-O, entre els quals hi ha els que van protagonitzar les càrregues als col·legis electorals. «Franco estaria molt orgullós», va dir en una piulada, tot agraint, irònicament, a Hostetur, a la delegació del govern espanyol a Múrcia, als ajuntaments i al Ministeri de l'Interior que s'han felicitat per la iniciativa, pel «merescut homenatge als policies que es van deixar la pell atemorint, perseguint, insultant, amenaçant i pegant a ciutadans de Catalunya».