El Baròmetre d'Opinió del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de gener, el primer amb dades d'intenció de vot des de les eleccions catalanes, torna a situar el PP com a primer partit en estimació de vot, però recull la seva pitjor dada de la legislatura i només avantatja en 3,2 punts al PSOE. Ciutadans, per la seva banda, puja tres punts i es col·loca com a a tercera plaça avançant a Unidos Podemos i les seves confluències.

En concret, el CIS atorga al PP una estimació de vot del 26,3%, 1,7 punts menys que tres mesos abans i set punts per sota del resultat que li va donar la victòria a les generals de 2016. El PSOE repeteix com a segon , tot i que cau un punt respecte a l'octubre i marca un 23,1%. La tercera plaça és aquest cop per Ciutadans, que després de guanyar les eleccions catalanes del 21 de desembre és la formació que més creix i arriba al 20,7%, superant a Units Podem i els seus confluències, que pugen una mica menys i sumen un 19% .

En l'enquesta de fa tres mesos, feta en els dies posteriors al referèndum il·legal de l'1-O però abans que s'aprovés l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució, el PP ja apareixia en cap amb un suport del 28% i un avantatge de 3,8 punts respecte al PSOE.

Quant a la valoració de líders, el millor puntuat és Albert Rivera, president de Ciutadans, amb una nota de 4,01 punts, superant tant a Ana Oramas com a Joan Baldoví (Compromís), que fins ara encapçalaven la taula.