«Això és Espanya, parli en castellà!». Això és el que li va dir la jutge Carmen Lamela a l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell durant la seva declaració a l’Audiència Nacional, segons publica avui el diari digital Crónica Global.

D’acord amb el mitjà, l’exabrupte de la jutge es va produir a finals de l’any passat, quan Rosell i el seu soci andorrà Joan Besolí van ser citats a declarar per un presumpte cas de blanqueig de capitals. En aquella vista, a banda de Lamela també hi eren presents la jutge d’instrucció número 1 d’Andorra Canolic Mingorance i el fiscal general del país Alfons Aberca, que es van traslladar a Madrid per prendre’ls declaració per un cas similar pel que estan acusats en territori andorrà.

Quan Mingorance es va adreçar a Rosell, l’empresari va respondre en català, fet que va provocar la irada reacció de la Carmen Lamela, que en aquell moment actuava sols com espectadora. L’expresident blaugrana i els seus advocats van recordar al moment a Lamela que aquell procediment era part de la causa del cas a Andorra i que el català és llengua oficial al país pirinenc.