Un professor d'informàtica de l'escola Vedruna del barri de Gràcia de Barcelona ha ingressat en presó preventiva per suposats abusos sexuals a menors i elaboració de pornografia infantil. L'home va ser arrestat el 2015 arran de dues denúncies per tocaments a menors d'un agrupament escolta del Guinardó, i l'escola no el va apartar. Després de trobar-li centenars d'imatges de menors escoltes i del centre despullats, ara ha estat empresonat i suspès de la seva feina.

El 2015 dos membres de l'Agrupament Scout Mas Guinardó el van denunciar per presumptes tocaments ocorreguts tres anys enrere quan eren menors d'edat. Els Mossos el van detenir i li van intervenir nombrós material informàtic del seu ordinador, telèfon mòbil i diversos CD. Va quedar en llibertat sense cap mesura cautelar i ho va comunicar a la direcció de l'escola, que el va mantenir..

El coordinador de l'equip de gestió de la Fundació Vedruna, Josep Closa, va dir que es va activar el protocol d'abusos, però no el va acomiadar perquè les denúncies eren de fora del centre i no n'hi havia dins de l'escola.«No hi havia cap circumstància que fes sospitar per part del professorat, pares ni alumnes que hi hagués cap cosa; vam engegar una avaluació individualitzada dels professors i de manera anònima als alumnes més grans, perquè si hi havia qualsevol cosa, pogués sortir i tampoc va aparèixer res dins de l'escola», va dir Closa.

El 2017 va arribar al jutjat el resultat de l'estudi policial de tots els arxius informàtics decomissats a casa de l'investigat. Al seu mòbil s'hi van trobar prop de 700 imatges de nens i nenes semi despullats o despullats i en diferents actituds.