El recinte de Montserrat va registrar un xifra rècord l'any 2017 amb un total de 2.728.453 visitants, un 8% més que l'any 2016. El parc natural també va augmentar el nombre de visitants amb un 5% i va arribar als 647.654, mentre que les activitats que es realitzen a l'entorn del parc natural també van experimentar una pujada d'un 8% (417).

El gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio, va explicar que els motius que expliquen aquestes bones dades són, d'una banda, «la recuperació del turista català que amb la crisi econòmica vam perdre en bona part» i, de l'altra, «que ha seguit augmentant el turisme estranger». Pel que fa al perfil de turista estranger, Aparicio va assenyalar que el majoritari prové del centre d'Europa -Alemanya, Anglaterra, Itàlia i França-, tot i que també es va notar un increment del turista oriental, sobretot coreans, xinesos i japonesos.

El 2016 ja va ser un any de rècord a Montserrat, ja que, per primer cop, el recinte va superar la xifra dels 2,5 milions de visitants. El 2017, però, Montserrat va tornar a superar el seu sostre.