La tèxtil Dogi International Fabrics i l'USP Institut Dexeus han formalitzat el trasllat dels seus domicilis socials de Barcelona a Madrid, segons consta al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme).

Dogi, el consell d'administració del qual ja va acordar aquest moviment el passat 6 d'octubre per «optimitzar les seves operacions i la relació amb els seus inversors», s'ha traslladat al número 23 del carrer Zurbano de Madrid. Entre gener i setembre, la companyia va duplicar les seves pèrdues, fins als 1,5 milions d'euros, a causa dels costos del finançament de la compra del grup tèxtil nord-americà Elastic Fabrics of America (EFA) de 0,4 milions i la cancel·lació del deute concursal d'un milió d'euros.

La xifra de negoci de la tèxtil es va situar en 48,7 milions en els primers nou mesos del 2017, un 65,7% més, una evolució positiva en ingressos sustentada principalment en la contribució de Géneros de Punto Treiss -amb negoci principal de disseny de roba per a dona- i l'efecte de la incorporació de QTT al perímetre del grup.

Per la seva part, l'USP Institut Dexeus, centre d'USP Hospitals especialitzat en obstetrícia, ginecologia i reproducció assistida amb una xifra de negoci anual de 65 milions d'euros, ha registrat el trasllat de la seva seu social des del carrer Sabino Arana número 5 (Barcelona) fins al carrer Zurbarán, 28 (Madrid).

Un altre moviment destacat en aquesta línia conegut va ser el de Gesiuris, la gestora de fons participada per Catalana Occident en un 25% i per Visega Patrimonis en un 50,7%, que ha canviat el seu domicili social del número 38 de la Rambla Catalunya (Barcelona) a la madrilenya Castellón, 128.

El consell d'administració de la firma especialitzada en la gestió de fons d'inversió va prendre la decisió el passat 13 d'octubre, amb l'objectiu de «salvaguardar la seguretat jurídica i regulatòria», així com de protegir, «per sobre de tot», els interessos dels clients, proveïdors i treballadors.

A més d'aquestes tres companyies, el Butlletí oficial del registre reflectia ahir moltes altres que han traslladat la seva seu social des de Catalunya fins a altres regions d'Espanya.

Més trasllats confirmats

En el sector immobiliari, han sortit de Catalunya Aiguabella, Betanex Innova, Samar Capital Partners, Adamecas i Entril Traders a Madrid; Barnasol Inversiones Inmobiliarias a Palma de Mallorca; Esmara Bakel a Saragossa, i Homeinvest a Castelló. En el sector químic i farmacèutic, ho han fet Betaquímica (Madrid), Albaida Residuos (Madrid), Cosmostetic Tarragona (Madrid), Fagron Ibérica (Saragossa), Nutri Steps 2005 (Saragossa), Irta Dosificació i Tecnologia (València) i Fitosanitarios Inabar (Castelló de la Plana).

En el sector financer i assegurador, s'han traslladat a Madrid Grup VG Europe Correduría de Seguros i Ivanoff Investment, mentre que Pac Trebol ho ha fet a Còrdova. Així mateix, les consultores Q Management de Transición i Masval han canviat els seus domicilis socials a Madrid.