La Fiscalia investiga també per presumptes amenaces almenys un dels 11 professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca citats a declarar per suposats comentaris a alumnes fills de guàrdies civils després de l'operació policial contra el referèndum de l'1 d'octubre.

Segons la directora de Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat, Nuria Vallduriola, la Fiscalia investiga un total d'11 docents per suposada incitació a l'odi, i en algun cas, també per suposades amenaces i contra la integritat moral.

La Guàrdia Civil, en funcions de policia judicial per ordre del Servei Especial per a Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona, ha pres declaració aquest dijous a sis docents --abans de Nadal ja va interrogar tres i queden pendents dos més per a aquest mes-- i, en el cas que vegin indicis de delicte, el denunciaran davant el jutge.

Vallduriola va explicar que el 2 d'octubre, després d'una concentració silenciosa al centre «en favor de la no violència i en favor de la Pau», alguns alumnes van demanar debatre a les seves classes sobre les càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil del dia anterior contra la celebració del referèndum independentista.

La responsable d'Ensenyament va defensar la professionalitat dels docents que, segons ella, es van limitar a dirigir el debat escoltant totes les versions «i no emetent cap opinió personal».