L'acte del PSC a Girona va arrencar amb una breu intervenció de la portaveu del grup municipal socialista a la ciutat, Sílvia Paneque, que va destacar que a la «Catalunya que estimo hi som tots» i va deixar clar que «enmig del conflicte no m'he volgut rendir a la política dels blocs» i va reclamar sempre l'aposta pel diàleg. Sí que va deixar clar que «no es pot fer un país amb mig país», una frase molt aplaudida.

El candidat gironí del PSC a les eleccions catalanes, Rafel Bruguera, va repetir en diverses ocasions les seves idees de port, pont, porta i pacte. Quatre conceptes lligats al que considera que ha de ser la política a Catalunya i va mostrar-se orgullós dels valors socialistes com la concòrdia i el progrés. «Cal fer escampar la boira als retrets», va dir. Bruguera va deixar clar que els dos blocs volen «confrontació»,en referència per una banda als independentistes i per l'altra al PP i a Ciutadans. En canvi, al PSC, va remarcar, «volem concòrdia». Tal com havia dit Paneque, el candidat gironí va insistir en la idea que «un país no es pot construir amb la meitat d'un país». Bruguera va exposar que ell pot escoltar Serrat i Llach i dinar gaspatxo i sopar pa amb tomata.

El candidat va acabar amb metàfores marineres tot indicant que per una banda hi ha un vaixell amb un capità que vol dirigir-se cap a un temporal i per l'altre un capità que vol estavellar-lo en un penya-segat. Amb tots dos, el «naufragi està garantit». En canvi, va apuntar, que «cal un timoner per arribar a bon port».