L'exdiputat de la CUP David Fernàndez ha recordat els 'fitxatges' dels partits constitucionalistes durant el míting centrals dels cupaires a les comarques gironines. Per Fernández, Manuel Valls, Mario Vargas Llosa, Josep Borrell, Josep Piqué o Eduardo Serra, que han aparegut en campanya al costat del PP, Cs o el PSC, són "el catàleg dels horrors i el pitjor del fons d'armari de la infàmia".

L'exdiputat cupaire assegura que el discurs "bel·licista" i "de la por" d'aquests partits és l'"únic camí que tenen" per intentar guanyar el 21-D. Davant d'això, la CUP, crida a seguir combatent la "violència" de l'Estat que, segons ells, representa sobretot Ciutadans, i a fer guanyar la democràcia. "Mai respectarem qui atonyina el nostre poble", ha etzibat Fernàndez.

La por i l'excepció, assegura Fernández, és la tàctica del govern espanyol per a un "llarg cicle" que ha "planificat" per a Catalunya. L'exdiputat, protagonista aquest diumenge a l'espai firal de Girona, assegura que el llenguatge que s'està utilitzant aquesta campanya pels partits constitucionalistes "recorda la història més grisa d'Espanya".

La República, però, ha "arribat per quedar-se" i assegura que "el règim del 78 fa molt temps que no existeix i fa moltes dècades que ha perdut". Tot i això, el que representa aquest règim pels cupaires encara "farà patir" i auguren una "lluita llarga" que l'estat espanyol vehicularà a través "dels seus inquisidors i les seves hòsties", ha etzibat Fernàndez.

"Només criden per veure si ens fan callar", afegeix l'exdiputat abans de retreure a PP Cs i PSC que "treguin" a personatges que representen "retallades en nom del socialisme", en al·lusió a Manuel Valls; els "paper de Panamà de Vargas Llosa", les "portes giratòries de Borrell", o la cara "més sinistre de la indústria de la mort" de l'exministre Eduardo Serra: "Ens col·loquen mercaderia, averia, fraudulenta i tafurera"

Fernández també ha tingut temps per recordar-se del "túnel del temps" en què viu, segons ell, Soraya Sáenz de Santamaría: "Presumeix de ser ella qui regenta Catalunya, però ho fa a través d'un cop d'estat. Quan hi ha urnes, només governen en un 0,02% dels pobles de Catalunya".

En canvi, adverteix l'exdiputat cupaire, el "cavall de Toria" de José Maria Aznar per "trencar" Catalunya el representa Ciutadans perquè "vol condecorar els que van atonyinar el poble. A les nostres avies no se les atonyina. Qui sou per dir-nos que no podem votar, inútils?", ha reblat.

L'exdiputat gironí de la CUP, Benet Salellas, ha comparat l'unionisme amb el 'minotaure' de la faula. Avui el minotaure, explica Salellas, es diu "bloc del 155, exili, presó, lesionats, alcaldes imputats i atacs de l'extrema dreta al carrer". "No podem justificar-ho no normalitzar-ho. No volem un país amb aquesta violència", ha etzibat. També la regidora gironina, Laia Pèlach, ha cridat a "combatre" els seus discursos "legalistes falsos i perversos".

Per la seva banda, la cap de llista de la CUP per Girona, Natàlia Sànchez, ha fet una crida a "desacreditar" el PP de Xavier Garcia Albiol "com els vam desacreditar l'1-O". En al·lusió a les declaracions del líder popular sobre les enquestes, que podrien situar la CUP per sobre del PP al Parlament, Sànchez demana "estar davant".