La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha advertit avui que el nacionalisme és l'"antítesi" de la Unió Europea, pel que suposa "tornar al passat" i perdre els valors d'"unió", "llibertat", "igualtat" i "solidaritat".

Arrimadas ha comptat avui amb el suport de l'exprimer ministre socialista de França Manuel Valls i el premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa en l'acte internacional de campanya que Ciutadans ha celebrat al Teatre Goya de Barcelona amb el lema "El futur d'Europa", i en el que també ha participat el president de la formació taronja, Albert Rivera.

Durant la seva intervenció en l'acte, Arrimadas ha afirmat que les eleccions catalanes del 21 de desembre no giren al voltant del tradicional eix esquerra-dreta, sinó si volem "seguir defensant els valors" del projecte de la Unió Europea, els de la "unió", "llibertat", "igualtat" o "solidaritat", o si "volem tornar al passat".

En aquest sentit, la candidata ha avisat que les propostes dels partits nacionalistes són l'"antítesi" del projecte europeu, perquè signifiquen "tornar enrere en el temps", "significa desunió, falta de solidaritat i identitat excloent".

Per contra, Arrimadas ha ressaltat l'esperit "profundament europeista" del seu partit que defensa els valors i els símbols europeus: "Som l'únic partit que té incorporat al seu cor la bandera de la UE, perquè ens diem Ciutadans, perquè el seu principal valor és defensar la ciutadania i no els valors identitaris excloents", ha clamat davant Valls i Vargas Llosa.

La candidata de Cs ha defensat que el "sentiment de ciutadania europea i no la identitat excloent de cadascú és el que pot garantir el futur".

A més, ha reivindicat defensar els "valors que hi ha darrere de les banderes", com els d'"unió", "llibertat" i "igualtat" representats en la bandera espanyola i en la senyera, a diferència de l'estelada, que significa "identitat excloent".