ERC i PDeCAT serien les dues primeres forces i podrien empatar amb 30 escons de cara a les eleccions del 21 de desembre, segons una enquesta del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (Gesop) que publica aquest dimecres 'El Periódico'. Segons aquesta enquesta, ERC aconseguiria una forquilla d'entre 30 i 31 diputats mentre que JxCat se situarien entre 29 i 30 escons. La majoria independentista podria perillar ja que, sumant els 7-8 diputats que podria aconseguir la CUP, es mouria entre els 66 i 69 escons. L'enquesta es va realitzar entre el 29 de novembre i el 2 de desembre, a les portes del tret de sortida de la campanya electoral.

Segons l'enquesta, ERC, PDeCAT i CUP sumarien el 45,8% dels vots, dos punts menys que en les eleccions del 27 de setembre del 2015. Per darrere d'ERC i PDeCAT, també hi podria haver un empat entre PSC i Ciutadans. Els socialistes sumarien fins a nou diputats més i s'enfilarien fins als 25-26 diputats i empatarien amb el partit taronja, que es mantindria igual que el 2015.

Per la seva banda, els 'comuns', amb la marca Catalunya En Comú-Podem, experimenten una davallada i podrien perdre fins a dos diputats, de manera que se situarien entre 9 i 10 escons. I, finalment, el PPC podria baixar fins a 6 escons i passarien dels 11 que van aconseguir el 2015 als 6-7 diputats.