La vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha assegurat aquest dijous que la seva formació està "convençuda" que el president Carles Puigdemont "ho posarà tot en aquesta campanya electoral" dels comicis del 21-D. "Només cal escoltar-lo, i estarem molt orgullosos que això sigui així", ha afegit, després de participar a la concentració que l´ANC, Òmnium i la Taula per la Democràcia han celebrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona coincidint amb la vaga general i l´aturada a Catalunya. Malgrat que Puigdemont s´havia ofert a ser cap de llista només en cas que es pogués confeccionar una candidatura unitària dels partits independentistes, Munté no dona per fet que ara que aquesta possibilitat s´ha esvaït no mantingui la seva voluntat de liderar la llista del PDeCAT. "No descartem res en absolut. Hem escoltat el president i és voluntat del Govern legítim donar-ho tot en aquestes eleccions", ha dit.

Amb tot, sigui o no Puigdemont el seu cap de llista, Munté assegura que el PDeCAT "farà com ha fet sempre, seguir treballant per assolir les fites des del sobiranisme transversal". "No ens aturarem i seguirem treballant. Forma part del propi ADN del catalanisme, del sobiranisme i del PDeCAT", ha sentenciat.

Munté ha fet aquestes declaracions després de l´acte de la plaça Sant Jaume, on ha assistit per donar suport a la vaga general convocada. "Els nostres companys presos polítics segur que senten l´escalf de tanta gent. Sortirem al carrer sempre a reclamar la seva immediata posada en llibertat i el cessament de l´onada repressiva i demofòbica de l´Estat", ha dit Munté, tot afegint que l´actuació del govern espanyol "és un autèntic atemptat contra els drets de Catalunya i els catalans".