Metges de Catalunya (MC), sindicat majoritari a la sanitat catalana, ha acordat no adherir-se a la vaga general convocada aquest dimecres, 8 de novembre, a Catalunya per la Intersindical-CSC, segons ha explicat en un comunicat. No obstant això, l'organització, "com a entitat plural i per tal de donar resposta a totes les sensibilitats", ha fet una crida als seus afiliats perquè decideixin lliurement si secunden o no la jornada de protesta.

Aquests són els serveis mínims que s'havien fixat a la sanitat davant la vaga del 8-N:

  • CAP i centres d'assistència extrahospitalària: Es garantirà l'assistència urgent dins l'horari habitual. El servei es prestearà amb un mínim del 25% de la plantilla
  • Hospitals: Funcionament habitual del servei d'urgències, de les unitats especials (UCI, unitats coronàries, unitats d'hemodiàlisis, neonatología, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, etc.), i s'haurà d'atendre l'activitat quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent.
  • Transport sanitari: s'haurà de garantir el servei per atendre totes les urgències sanitàries de qualsevol tipologia i requeriment i, específicament, tractaments oncològics, de diálisis i de oxigenoterapia. Igualment, s'haurà de garantir el servei per a la realització de proves que siguin urgents a criteri del facultatiu.