El Ple del Tribunal Constitucional ha dictat aquest divendres diverses resolucions relacionades amb el procés sobiranista, entre elles una que rebutja de forma unànime el recurs presentat per la Generalitat contra l'acord pel qual el Senat va donar llum verda a l'aplicació de les mesures de l'article 155 de la Constitució enfront de la declaració unilateral d'independència.

La iniciativa s'inadmet perquè la Generalitat va presentar el seu escrit abans que la Cambra Alta arribés a votar les mesures adoptades pel Govern central.

D'altra banda, el tribunal de garanties ha fet públiques les sentències que declaren la inconstitucionalitat de tres dels passos del procés independentista.

Així, anul·la la Resolució del Parlament de designació de la sindicatura electoral, del decret de la Generalitat de normes complementàries per a la celebració del referèndum d'autodeterminació i del decret de convocatòria del referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

Les tres sentències remeten als arguments jurídics de la sentència dictada el passat 17 d'octubre, amb els quals el Tribunal va declarar la inconstitucionalitat de la llei del referèndum d'autodeterminació.