La CUP decidirà en una Assemblea Nacional que celebrarà el 12 de novembre la seva postura respecte a les eleccions del 21-D, i dissabte el seu Consell Polític mantindrà una reunió a Perpinyà (França) per preparar el debat previ que faran les assemblees territorials.

La CUP, segons fonts d'aquesta formació, ja ha fixat el seu calendari per decidir si participa en les eleccions del 21 de desembre, que considera "il·legítimes", després que els partits que conformaven el Govern de JxSí, el PDeCAT i ERC, ja han anunciat la seva participació en els comicis.

Encara que la CUP entén, segons va dir ahir la diputada Mireia Boya, que les eleccions no poden ser concebudes des d'"una normalitat democràtica" i que, més que participar-hi, el que cal fer és "confrontar-les", el cert és que la formació anticapitalista ha deixat la porta oberta a diverses fórmules per ser present en els comicis, ja sigui directament o indirectament.

La postura inicial que mai més participaria en unes eleccions autonòmiques podria ser adaptada ara a les noves circumstàncies derivades de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.